IMG_20150807_163419

Plundrarna har nu utkommit på sex språk, senast på litauiska. I övrigt har den i dagsläget utkommit i Tyskland, Ungern, Nederländerna, Estland och Tjeckien. Ytterligare fyra väntar, i höst ska boken utkomma i bland annat Polen och Norge. Recensionerna av boken här än så länge varit positiv. Här är några i urval:

”Rydells bok är en kulturhistorisk essä som tidvis kan läsas som en deckare. Det är välinformerad och välgrundad journalistisk rapportering av en väl förberedd journalist. Boken är ett måste för alla som är intresserade av konst och konsthistoria och för dem som är intresserade av denna skrämmande och obegripliga tid i tysk kultur och mänsklighetens historia. Det är en bok som är ett måste för alla dem som fortsätter leta svar på hur detta kunde ske.”
– Klassiek Centraal, Nederländerna.

”Anders Rydell, svensk författare, journalist och chefredaktör för en konsttidning har gjort ett fantastiskt jobb för att avtäcka historien om en av världens största konstrån. Otroligt lärdom, kompetens och djupgående historisk forskning gör boken mycket intressant. (…) Vi tror det här kan vara årets bok!”
– EuroAstra, Ungern.

”För den som vill få ett helhetsgrepp över detta långt ifrån ouppklarade kapitel om konstmarknaden så finns det ingen väg runt Rydells bok.”
– Handelsblatt, Tyskland