Boktjuvarna har den senaste tiden fått mycket fina recensioner, här är en sammanfattning:

”I Boktjuvarna skriver Rydell inte om tavlor och statyer, utan om det nazistiska försöket att lägga beslag på Europas litterära arv. Det är bara att konstatera att han har lyckats igen, kanske rent av ännu bättre än förra gången (…) Framställningen har gestaltande driv och saklig stringens. Boktjuvarna är, liksom Plundrarna, ett historiskt reportage av yppersta kvalitet.”
– Per T Ohlsson, Sydsvenskan

”Det är en fascinerande och bitvis oberättad story om historiens största bokstöld.”
– Jan Eklund, Dagens Nyheter

”Boktjuvarna är en personlig, välskriven och mycket informativ bok med utförlig notapparat och åskådligt bildmaterial. Den fyller en stor forskningslucka och man kan hoppas att den, liksom Plundrarna, kommer att översättas till många språk.”
– Barbo Eberan, Svenska Dagbladet

”Precis som med den förra boken går det även den här gången bara att lovorda Rydells skickliga arbete som har resulterat i en bok som går att läsa som ett slags bildningsthriller.”
– Niclas Sennerteg, Borås Tidning

”Rydells delvis vackra, delvis mycket sakliga och återhållsamma sätt att skriva gör under för läsarens inlevelse.”
– Birgitta Hybinette, Corren

”Anders Rydell har skrivit en fascinerande, dammigt pappersdoftande kulturhistorisk skildring av det Tyskland som förvandlades från Goethe och Schiller till Nürnbergdagar, kristallnatt och förintelse.”
– Ulrika Stahre, Aftonbladet

”Precis som Rydells Augustprisnominerade bok ”Plundrarna” från 2013, där nazisternas väldiga konststölder avtäcktes, öppnar Boktjuvarna för ett närmast oändligt antal fascinerade perspektiv och vinklar.”
– Tim Andersson, Uppsala Nya Tidning

”Anders Rydell fick möjligheten att återlämna en av de konfiskerade böckerna till den rättmätiga ägarens barnbarn. Det blev en mycket känsloladdad upplevelse för den kvinnan eftersom boken var den enda ägodel hon hade efter sin farfar. Det visar att en bok kan vara dyrbarare än ett smycke. En bok är en del av en relation.”
– Ur Kulturminister Alice Bah Kuhnkes invigningstal på Bokmässan i Göteborg, 2015